Turistický bál 2016

Rok se s rokem sešel a u restaurace Slunce se opět objevila známá předzvěst událostí – turistický rozcestník. Šipka „turistický bál a maškarní karneval“ sdělovala pocestným jasnou zprávu.  A skutečně, v sobotu 13. února v Benešově u Semil se uskutečnil již šestý ročník turistického bálu a maškarního karnevalu organizovaný spolkem CK Bambuča a zaštítěný odborem KČT Benešov u Semil.

Na odpolední karneval dorazilo 64 pohádkových a jinak kouzelných postaviček spolu s řadou rodičů a prarodičů. Pro děti byla připravena hudba, soutěže o ceny a sladkosti, omalovánky, občerstvení všeho druhu a další zpestření. Nechyběla bohatá dětská tombola. Podle reakcí osazenstva bylo vidno, že si karneval všichni užívali.

Večerní turistický bál již za ta léta získal velký ohlas, měli jsme nábuch, dorazilo 168 hostů! Ples samozřejmě hudebně provázela kapela Oasa+ a snášela se na ní jen a jen chvála. V průběhu večera přišla na řadu například i soutěž tance s jablkem či krmení jogurty po slepu. V baru zvaném „Peklo“ se do pozdních hodin odehrávalo turistické klání na zlaté stezce Českého ráje o tlačenku. A díky štědrosti sponzorů byla i pro dospělé připravena bohatá tombola. V jejím rámci došlo též na půlnoční losování 27 hodnotných hlavních cen.

Odkaz na video z obou akcí: https://www.youtube.com/watch?v=i-IwYcC0XI4